Directoarea liceului George Cosbuc in "concediu medical" (campanie electorala pentru clientela politica)



Dupa ce a oferit contracte generoase de sute de milioane firmelor din clientela politica (vezi panourile de un sfert de miliard de lei pentru lipirea anunturilor din scoala) direactoarea Buciu Ilinca a declarat gripa pentru a putea servi clientela politica in aceste clipe grele pentru tara.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate directorii de scoli sunt numiti inca pe criterii politice. Daca nu faci contractele pe care ti le cere partitul si cu cine iti cere zbori diun functie. Si cum la noi oamenii tin cu dintii de scaun totul se duce de rapa.

Anonim spunea...

primul lucru pe care as avea sa il spun e ca eu nici macar nu sunt elev actual al liceului cosbuc...am facut gimnaziul in cosbuc iar acum sunt in viteazu...eu o cunosc pe doamna ilinca buciu si pot sa spun ca este una din putinele directoare iubite de atatia elevi...nu conteaza asta...atunci cand faci un articol in care faci o asemenea acuzatie, pai nu-l face tata de 5 randuri ... hai sa improscam cu noroi si atata... orice prost poate sa faca asta...

Anonim spunea...

ninge afara

Anonim spunea...

Asa e democratic!

Anonim spunea...

Am si eu o rugaminte desi nu-s eu in masura sa va cer voua ceva... Lasati la sfarsitul comentariului si varsta pe care o aveti, ca sa rad mai bine. Multumesc.

Anonim spunea...

cosbucul e baza

Anonim spunea...

Nu! Cosbucul nu are nimic de-a face cu fumatul ! Acele panouri de sute de milioane nu exista sunt din alt liceu. Sunt trucaje menita sa arunce o pata pe cea mai de gasca directoare.

Vio spunea...

LIMITAREA RĂSPUNDERII
Deşi se subînţelege menţionez expres că nu îmi asum răspunderea pentru conţinutul comentariilor postate de cititori. Mesajele pot fi postate liber fără aprobare prealabilă şi îmi rezerv dreptul de a şterge posturile cu conţinut necorespunzător.
Cred că libertatea expresiei este fundamentală şi nu poate suferi limitări decât în cazuri extreme.
În orice situaţie la comentarii voi posta numai autentificat şi niciodată anonim.

Anonim spunea...

Buna!

Oserv ca ai sters anumite comentarii trimise ca raspuns la acest articol deorece nu sustineau punctul tau de vedere si poate te deranjau.Intr-adevar acele raspunsuri la care ma refer erau trimise de la 'anonimi'. Unul dintre ele, era trimis de mine.Daca doresti sa stii cine a postat, ok nu am nici o problema cu asta. Numele meu este Catalina, sunt fosta eleva a colegiului Cosbucul, generatia 2008. Daca ai nevoie de mai multe informatii ma poti contacta oricand pe noul meu blog si iti voi raspunde atata timp cat cererile tale legate de personalitatea mea au relevanta. Dar mi se pare...nepoliticos poate, ca vrei sa stii cine iti comenteaza parerile, din moment ce tu nu iti dezvalui decat numele care poate fi unul pus la intamplare. Cu aceasta ocazie, tin sa mentionez ca numele pe care l-am folosit pentru blogul meu este un 'pseudonim' care imi place, dar cum am mai spus nu am nimic de ascus legat de cine sunt. Desii se pare ca tu ai, deorece facand anumite acuzatii nefondate cred si eu ca ai de ce.

REVENIND LA ARTICOLUL POSTAT...Ca fosta eleva si ca persoana care a cunoscut-o pe doamna directoare Ilinca Buciu, nu cred ca dansa s-a implicat vre-o data intr-o campanie politica, si cu atat mai mult a incercat sa influenteze parerea cuiva sau sa atraga beneficii personale. Si asa cum AR TREBUI SA FACI SI TU!!! o sa imi sustin punctul de vedere.

In primul rand, pe perioada a patru ani petrecuti in colegiul Cosbuc, au avut loc alegerile pentru primaria capitalei si ceea de sector. Acest lucru s-a intamplat chiar la inceputul verii acestui an (2008). Ca eleva si persona cu drept de vot pot sustine ca nu am vazut IN INCINTA LICEULUI nici un afis electoral. In curtea liceului sau pe peretii cladirilor acestuia nu am vazut nici un afis electoral. Exista posibilitatea ca la intrarea in curtea liceului (unde oricine din afara putea avea acces) sa fi fost lipite afise electorale. Dar, prin absurd, daca ar fi fost lipite afise oriunde in scoala, ce relavanta ar fi avut? Pentru ca in liceu se afla doar un numar mic (in comparatie cu cel al tuturor persoanelor care pot vota) de elevi majori si profesori.

In al doilea rand, ''panourile de un sfert de miliard de lei pentru lipirea anunturilor din scoala'' nu sunt amplasate cu acest scop, ci cu scopul de a comunica cu elevi. Din cate pot spune eu, in scoala existau anul trecut 2 panouri pe care erau postate anunturi legate de discutiile/deciziile luate in consiliul elevilor si de concursuri,olimpiade la care elevii puteau participa. Niciodata in decursul celor patru ani de liceu nu am vazut in incinta unitatii de invatamant afise electorale.

In al treilea rand, asa zisele panouri, care costa 25.000.000 (ron) sau 2.500 (rol) SAU un sfert de miliard de lei, nu cred ar putea exista la vre-unul dintre preturile mentionate. Autoarea se contrazice in 2 dintre posturile sale privind suma cheltuita pentru achizitionarea panourilor: ''Buciu Ilinca, a deturnat 100.000.000 lei din aceste fonduri si a cumparat ... 4 panouri de rumegus, ce-i drept vopsite cu alb si cu 4 rotite''- post-ul ‚‚Abuzurile directoarei Buciu Ilinca in Colegiul National Bilingv George Cosbuc’’ si in post-ul la care raspund sustine ''panourile de un sfert de miliard de lei pentru lipirea anunturilor din scoala''. Daca totusi ar exista panouri care sa poata fi cumparate la unul dintre cele 2 preturi, nu ced ca actuala doamna directoare le-ar cumpara; cred ca ar fi fost posibila o ancheta in aceasta privinta si pana acum s-ar fi luat masuri; daca ai facut publica aceasta stire si asa cum tu ai aflat din surse sigure (din moment ce sustii sus si tare aceasta idee), nu ai fi fost singura care s-ar fi scandalizat probabil; de gestiunea banilor scolii nu se ocupa numai doamna Ilinca Buciu, ci si doamna directoare adjuncta Amalia Rosca si doamna administrator si alte persoane; daca tot ai aflat din asa surse sigure pretul panourilor de ce nu mentionez si sursele si de ce nu te decizi asupra pretului? pentru ca intre cele doua preturi mentionate este o diferenta de un zero, care inseamna destul de mult.

In al patrulea rand, daca in scoala s-au postat afise electorale unde sunt POZELE care sa sustina afirmatia facuta... traim in era in care informatia circula repede... Ai putu filma liceul si curtea scolii si nu ai putut face poze cu afisele? Cat despre 'Dupa ce a oferit contracte generoase de sute de milioane firmelor din clientela politica' aceleasi intrebari, sau mai bine zis, poti dovedi?

In al cincilea rand, deoarece o cunosc pe doamna directoare pot afirma ca nu si-a exprimat preferintele politice fata de elevii sau nu i-a indemnat pe acestia sa sustina un anumit partid/persoana politica. Cat despre gripa declarata 'pentru a putea servi clientela politica in aceste clipe grele pentru tara' pot sustine (si nu cred ca sunt singura) ca Ilinca Buciu era prezenta la scoala si bolnava uneori, doar pentru a-si face nesfarsita datorie de director.

In incheiere,imi exprim parerea de rau daca te-am plictisit prea tare draga Elena, dar asta e modul meu de a-ti demonstra cum se sustine o afirmatie pe care o faci publica. Asa cum mai spune si altcineva mai sus, nu in 5 randuri se face o acuzatie. Si poate o si susti data viitoare. Nu am timpul si rabdarea necesara sa raspund la absolut toate posturile tale, dar dintre cele afisate pana acum acesta mi s-a parut cel mai nefondat dintre toate. Defapt, nici nu stiu de unde si pana unde campanie electorala in Cosbuc, cand nu cred ca a existat vreodata asa ceva.

Si ca sa nu uit.... poti sa stergi acest comentariu de cate ori vrei, pentru ca este salvat in calculatorul meu, si o sa am grija sa ii dau 'copy', 'paste', 'postati un comentariu' de cate ori observ ca l-ai sters. Iar ca sa nu iti simti molestata liberatea prea tare,o sa pun acest comentariu si pe blogul meu si o sa fac trimitere la link-ul acesta. Iar, ca sa nu iti faci prea multe probleme, da, mi-a placut viata de liceu din Cosbuc si personalitatea Ilincai Buciu, DAR consider ca nu exista perfectiune si sunt constienta ca exista si mici probleme in Cosbuc, dar nu ceea ce sustii tu aici nefondat.

Ps: imi cer scuze daca exista gresili de scriere in acest comentariu scris la o ora tarzie si in care am avut prea multe de spus.

Anonim spunea...

Ideea nu era neaparat sa se cumpere televizoare, ci faptul ca pretul la care s-au cumparat panourile este ca cel al televizoarelor performante. Eu cred ca este o cheltuiala de tipul celei de la MIRA daca stiti unde tot asa s-au facut niste achizitii aberante pe banii contribuabililor. Ma refer la masinile Logan de 70.000 de Euro per bucata. In Franta cele mai scumpe masini de politie (si va asigur ca nu sunt Logan) au costat cu toate dotarile 33.000 E.
Nu cred ca intr-un panou din lemn sau ce-o fi este atata tehnologie ca intr-o plasma sau un LCD. Dar daca vreti chiar si o plasma ar fi fost mai utila deoarece la orice ora (chiar si sport) se pot pune casete sau DVD-uri cu lucruri care sa-i ajute pe copii (exemplu imagini, documentare, exercitii). Totusi aici nu erau orice bani. Erau banii elevilor din care trebuiau cumparate materiale didactice. Cand este la mijloc banul public cred ca avem dreptul sa ne pronuntam. Multumesc pentru atentie.

Anonim spunea...

Ba oameni buni ce se intampla in liceul asta? nu stiu eu prea multe despre el si nu fac acuzatii dar e a 2-a persoana din cadrul didactic de care aud ceva. Ba ca profesoara de informatica se da la elevi acuma directoarea fura bani, eu stiam ca asta e un liceu bun.

Anonim spunea...

dar totusi, sunt panouri. mai bine decat televizoare. panourile sunt pentru expunerea anumitor chestii oarecum educative dupa cum am vazut in alte scoli.
offtopic: @ariel. ivanova masha 21 de ani facultatea de arte plastice , si facultatea de psihologie "spiru haret" acum poti sa razi.

Anonim spunea...

Era vorba de pret... Panourile au fost cumparate la pret de tv-uri.
Daca spre exemplu cumperi un hotdog la un pret de radiocasetofon nu inseamna ca radiocasetofonul tine de foame. Dar cand sunt bani publici si ai comision dintr-o afacere murdara, poti cumpara un hotdog la pret de radiocasetofon.
P.S. Cred ca cu comisionulk iti poti lua dupa aia ce vrei tu :)))