Educatia cu loc de fumat pentru elevii


13 comentarii:

Anonim spunea...

la colegiul cosbuc din bucuresti se petrec lucruri si iesite din comun. directoarea liceului, ilinca buciu, din dorinta de a fi cat mai populara printre elevi, le-a creat un loc de fumat in incinta scolii, in care elevii netulburati pot consuma produse din tutun si nu numai. este surprinzator ca elevii de gimnaziu fumeaza inca din clasa a vii-a. daca vreun diriginte le face observatie ei spun ca au acordul directoarei ilinca si ca acela este un loc special amenajat pentru fumat. doamna buciu le ia apararea fumatorilor spunandu-le copiilor ca sunt comunisti acei profesori care tulbura odraslele care fumeaza. culmea este ca e si o camera de luat vederi indreptata spre locul de fumat al elevilor si care poate fi vizualizata chiar din biroul directoarei si al gardianului. mai mult, sunt elevi minori care acasa sau pe strada s-ar feri sa fumeze mai ales la 11-12 anisori, insa la scoala se simt in siguranta sa fumeze pentru ca aceeasi directoare “mama” lor ii lasa. este trist ca un elev de gimnaziu isi aprinde tigara atunci cand intra in scoala. daca pentru un adult fumatul este nociv, pentru plamanii unui copilas este realmente grav intrucat pe langa poluarea zilnica mai inhaleaza si tutun de la o varsta frageda. ce educatie le face scoala? ar trebui facute la dirigentie ore pe tema fumatului, a alimentatiei, a circulatiei rutiere (se intampla tot mai multe accidente cu copii). din pacate fiica mea nu prea face ora de dirigentie, iar cand face copiii sunt lasati sa-si faca temele la alte materii sau sa vorbesca ce vor sau fac fizica.

Anonim spunea...

Este rau ca directoarea accepta sa se fumeze. In alte scoli directorii isi folosesc autoritatea si popularitatea in alte scopuri.

Anonim spunea...

Daca facem loc de fumat elevilor ce ne mai lipseste sa facem si un loc de injectat sau poate de baut? Rusine !

Anonim spunea...

>:D<

Anonim spunea...

din cate stiu eu, locul de fumat a fost desfiintat. elevii nu mai pot fuma in curtea scolii.

Anonim spunea...

elevii nu mai fumeaza in curtea in scolii. in schimb din cauza parintilor copiilor de gimnaziu, acuma se fumeaza in fata scolii, ceea ce nu este de dorit intrucat pe strada din fata circula masini. copiii vor fuma mereu, fie ca ii lasa directoarea fie ca nu. problema este cu parintii care nu au fst in stare sa le ofere o educatie adecvata. parintii copiilor ce erau atat de indignati ar trebui inainte sa se uite la ei insisi si la modul in care si-au educat copii si pe urma sa arunce cu noroi in scoala. Ilinca nu e usa de biserica, DOamne fereste! Insa aceasta acuzatie este din nou penibila.

Anonim spunea...

Gasesc pe un site:

"dna buciu a facut un loc de fumat...si ce daca...a sprijinit elevii care trec printr-o perioada mai delicata din viata"

Este incredibil unde a ajuns educatia

Vio spunea...

Maura,

Este doar o mostra de educatie Buciu.

Vio spunea...

Pentru Parinte,
"Daca facem loc de fumat elevilor ce ne mai lipseste sa facem si un loc de injectat sau poate de baut? Rusine !"

De ce nu. Un loc de baut, ca elevii suparati sa-si inece amarul in bautura.

Anonim spunea...

Am trecut prin fata liceului la ora 10 si era plin de grupuri cu tigara in gura. Oare conducerea nu ii vede ? Este un aspect urat pentru o institutie care pretinde ca educa tinerii.

Anonim spunea...

De ce va suprati, doar trebuie facute in toate localurile locuri pentru fumatori...

Anonim spunea...

si eu sant elev in clasa a 11-a si stiti ce este? la noi in scoala de fumeaza peste tot ...in slaa de sport..pe coridoare , in curte , in fata cancelariei...Asadar cred ca doamna directoare a procedat coredct deoarece cu un loc de fumat , in primul rand nu vor mai exista atatea chistoace in scoala , si ca sa va spun o chestie...fumul de tzigara le face mult mai rau celor care sant langa tine si il inspira decat tie , care fumezi....vrea un baietzas de 7-8 ani sa mearga la baie si cand deskide uasa fumul navaleste ca un tusnami>>>>>>>>FACETI CAT MAI MULTE LOCURI DE FUMAT

Alina spunea...

In legatura cu cei de gimnaziu, problema este a parintilor deoarece nu au suficient de multa grija de ei, cum sa iti vina acasa un copil mirosind a tigari si tu sa nu simti / zici nimic ?!?! pe cand la cei de liceu, dupa 18 ani sunt majori si pot decide singuri ce este inspre binele lor..iar daca stam sa ne uitam si la licee de prestigiu, precum Sava sau Lazar,acolo se fumeaza fara sa fie vreun "LOC SPECIAL AMENAJAT" ,pe cand in cosbuc nu vad ce loc special amenajat ar fi, nici macar vreo scrumiera nu este. O seara placuta!