ABUZ SI CORUPTIE CU FONDUL SCOLII IN COLEGIUL COSBUC





Desi banii elevilor trebuie cheltuiti pentru imbunatatirea bazei materiale a scolii (art.48 din Regulamentul invatamantului) sume considerabile de bani apar ca fiind cheltuite pe ... protocol si sponsorizari. Este vorba de 5793,36 lei noi (adica 57.933.360 lei vechi). Surprinde suma de dupa virgula...36 de bani). In aceste sponsorizari intra si cheltuirlile fara numar ale directoarei Buciu cu sau fara elevii ei favoriti.

Desi sumele sunt justificate cu o precizie de te dor ochii (48 de bani, 64 de bani, 3 bani, etc) ai putea crede ca o astfel de socoteaza nu da eroare. Gresit!. La contributia clasei 12U3 in anul scolar 2007/2008 apare contributie zero lei la fondul scolii desi si-au platit acest fond. Totusi socoteaza venituri/cheltuielieste "perfecta", 79037 si 64 de bani (adica 790.3764.000 lei vechi, undeva aproape de 1 miliard). Intrebarea este unde sunt banii acestei clase?

La "administratoarea" scolii se afla nu mai putin de ...6983 lei (toti lei noi, RON) adica 69830000 lei vechi????????????????
In afara de faptul ca femeia spune ca NU ARE BANI nici sa incarce cartusul la imprimanta, nimeni in tara asta nu are voie sa detina intr-o institutie mai mult de 2000 lei noi in gestiune fara sa-i depuna la banca. Ori administratoarea detine CONFORM SCRIPTELOR, APROAPE 70 DE MILIOANE DE LEI BANI DE BUZUNAR.
Cititi si bucurati-va.

Service-ul pentru xerox este de peste 17 milioane. Un aparat de ultima generatie este 16 mil. si are garantie cel putin 1 an. Deci ne-ar costa mai ieftin sa cumparam un xerox nou in fiecare an.

Baza materiala a scolii???
Din sistemul de sonorizare de la sala 16 din 3 difuzoare se mai aude doar unul. Cu 1000 lei s-ar fi cumparat unul sofisticat de ultima generatie.

Reparatii in scoala??? Au fost facute pe banii Primariei Sectorului 2 Ontanu care a alocat scolii 29 de miliarde lei in anul scolar 2007/2008.


Dormi linistit. Fondul scolii este pe maini bune. Somn usor!
Vom reveni !

66 de comentarii:

Anonim spunea...

Interesant! In 2009,ma intreb deja cate clase o sa figureze cu macar 1 ron in cont.
Ma mai intreb si daca cerneala de la xerox contine praf de diamant...

Anonim spunea...

Tare prosti ne mai considera Ilinca asta de ne joaca banii pe degete...

Anonim spunea...

Buna faza cu dormi linistit! FNI-ul Cosbucului vegheaza la banii tai

Anonim spunea...

Mie scarba de aceasta scoala in care se strica educatia copiilor nostri in schimb li se cer bani cu nemiluita. Ce fel de educatie au primit in scoala acele persoane care folosesc expresii precum: "jidanu' dracu"), "demento", "impotentule", "mincinoaso" ?
Nu este o scoala, este o CLOACA.

Anonim spunea...

Scoala coruptiei

Anonim spunea...

Care-i faza cu garsonierele alea?

Vio spunea...

Sunt inchiriate pentru profii nativi, insa numarul lor este mai mare ca al profilor acum. Pe verso mai apare o ...garsoniera pe Olari... In orice caz aici se joaca sume mari de bani, case, protocol si altele.
Desi protocolul este interzis aici este ceva oficial. Ca sa nu mai amintesc ca sunt profi care cer protocol la teza. Asta da educatie pe cinste.

Vio spunea...

Cosbucul este o masina de facut bani, mai putin o institutie unde se invata cinstea :)

Anonim spunea...

Totusi exista un afis in scoala pe care scrie "Scoala libera de coruptie" de ce va mai faceti griji?

Anonim spunea...

FNI

Anonim spunea...

Nu pot sa cred ca ni s-a subtilizat fondul depus de clasa noastra. Adica milioanele date de 12U3 s-au evaporat ?

Anonim spunea...

Scoala asta stie doar sa manance bani: fondul scolii, meditatii la mate, meditatii la romana, meditatii la engleza. Ce se face de fapt? Se racoleaza clientela.

Anonim spunea...

Astazi doamna Cavachi diriginta fiicei mele nu a venit la scoala sa faca orele de mate in schimb da meditatii si are masina straina. Directoarea asta nu o vede sau ce face. Se face ca ploua?

Anonim spunea...

Mie mi s-a recomandat de catre doamna directoare sa duc copilul la Scoala Lauder desi am auzit ca numai scoala nu se face

Anonim spunea...

In scoala sunt profi care vand scutiri. La mai mare!!!

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce aceasta femeie tine cu dintii de scaunul ala de director. Doamna Faur ar fi mai potrivita. M-am saturat de intrigariile doamnei Buciu. Parinti, elevi si profesori sunt prinsi intr-un joc al mizeriei numai ca aceasta femeie sa stea pe scaunul ala. Tot timpul auzim de declaratii impotriva a cutare sau cutare. Doamna Faur spre deosebire de Buciu are caracter.
Ce fel de educatie primesc acele eleve care vorbesc cu "jidan imputit" sau ce am mai vazut scris ? Cu doamna Buciu directoare acest liceu strica caracterul elevilor. Ajunge!

Anonim spunea...

Si eu optez pentru dna. Faur. Astept pareri si de la altii in legatura cu aceasta varianta.

Anonim spunea...

Si eu optez pentru doamna Faur ca directoare. Astept pareri in legatura cu aceasta optiune.

Anonim spunea...

Doamna Faur nu ar putea sa recurga la marsaviile la care recurge Buciu. La Buciu conteaza un singur lucru: sa fii obedient

Anonim spunea...

Mare tzeapa cu fondul scolii asta. Pe site-ul Colegiului sunt prezentate toate roz insa nu se spune ca profii nu vin la zeci de ore, ca banii sunt cheltuiti asa cum se vede si ca franceza se invata mai bine ca engleza.

Vio spunea...

Cred ca Buciu Ilinca trebuie sa-si dea demisia. Nu se mai poate tolera sistemul asta al hotiei si obedientei. Oricine altcineva nu va baga scoala in conflincte. Cine nu e de acord cu Ilinca automat este dusman de moarte.

Manager nu inseamna pentru unii muma si pentru altii ciuma. In Cosbuc nu conteaza pregatirea nu conteaza activitatea, ci doar atitudinea fata de directoarea Buciu. O iubesti, esti buna. Nu o iubesti ? Esti terminata. Sora cea Mare vrea sa fie iubita.

Anonim spunea...

Cel mai bine sa-si dea demisia

Vio spunea...

Este uimitor cum se tolereaza abuzuri intr-o unitate de invatamant a statului roman. Sala 17 a fost scoasa din circuitul salilor de curs si este folosita ca sediu de fundatie de lupta impotriva coruptiei.
In Colegiul Cosbuc coruptia lupta impotriva "Coruptiei". Este de rasul lumii. Mai mergeti la ore dragi profesori. Acum m-a sunat fata mea sa-mi spuna ca a venit degeaba la scoala ca nu ii primeste in scoala si stau afara in frig

Anonim spunea...

Asta e chiar bataie de joc sa vina elevii la scoala si sa fie lasati sa astepte in frig

Vio spunea...

O sa le mai depunem o plangere la Inspectorat directiunii pentru ca ne tin copiii in frig!

Anonim spunea...

Directoarele astea sunt chiar iresponsabile sa lase copii sa astepte in frig. Nu mai zic ca au teza nationale saptamana asta dar macar sa-i lase sa astepte la caldura. Presa trebuie sa faca ceva daca ministerul si inspectoratul nu fac.

Anonim spunea...

In nici un caz nu o sa-mi las copilul aici la liceu. Afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul. Ore nefacute, conflicte, bani luati cu japca.

Anonim spunea...

Tata mare mai da bani la fondul scolii

Anonim spunea...

si parca nu era voie sa se stranga bani de protocol

Anonim spunea...

Cu cat prestigiul liceului e mai mare cu atat protocolul e mai mare. Eu invat la un liceu mai putin vestit si in care se face mai multa carte pentru ca oricum elevii nu au bani de meditatii.

Anonim spunea...

...atata timp cat Ilinca si cele care o servesc vor avea conducerea Cosbucului pe mana se vor preocupa sa mentina sistemul in care profesorii in loc sa intre la ore fac zeci de meditatii acasa inchizand ochii la afacerile cu panouri de sute de milioane de lei. Ilinca inchide ochii la sutele de ore neefectuate sau la atatea si atatea ore la care nu se preda, cel mult elevii primesc conspecte de facut. Va incuraja persoanele mediocre dar supuse. Va asigura succesele scolii la BAC prin protocol.
Cei care vor avea curajul sa-si exprime un punct de vedere vor fi atacati in sensul de a li se distruge reputatia.

Profesori ca Stoenescu care ii ingrozesc pe elevi o vor duce bine cu Ilinca atata timp cat inchid ochii la magariile ei...

Asta este sistemul Buciu, un sistem in care elevii sunt actorii unor interese care nu sunt ale lor. Asta nu este educatie, asta e o treaba de D.N.A.
Tot asa Ilinca nu va face publice contractele prin care s-au achizitionat panourile.

Anonim spunea...

F.N.I. vegheaza la banii tai. Aduceti fondul scolii copii

Anonim spunea...

Da, da, acum...

Anonim spunea...

In Scoala Libera de Coruptie se fura cu zambetul pe buze

Anonim spunea...

Cred ca doamna Buciu ar face bine sa faca public contractul cu achizitionarea panourilor sa vedem cat au costat. Mi se pare ca a trecut cam mult timp in care putea sa faca lumina daca este adevarat ca pretul a fost exorbitant.
La fel si cu fondul scolii. Eu am auzit ca banii au fost folositi in mod arbitrar.
Unii dintre profesorii din scoala sunt cumparati cu bani din acest fond. Este clar ca banii sunt aruncati in stanga si in dreapta acolo unde are nevoie Buciu Ilinca.

Vio spunea...

Faptul ca de 3 luni nu a facut public contractul este un semn ca nu ii convine ca lumea sa stie cate sute de milioane au fost bagate in firmele clientelei politice.

Vio spunea...

Daca nu acesta este raportul despre fondul scolii sa fie facut public cel adevarat.

Anonim spunea...

"dna buciu a facut un loc de fumat...si ce daca...a sprijinit elevii care trec printr-o perioada mai delicata din viata"

Este incredibil unde a ajuns educatia

Anonim spunea...

Pai cand o avea copii daca nu are inca sa le dea tigari la suparare

Anonim spunea...

Este inadmisbil asa ceva intr-o institutie care trebuie sa faca educatie.
Felicitari celei care a realizat dezbaterea

Anonim spunea...

Cum sa faca public contractul cand asta ar insemna sa recunoasca escrocheria ???

Anonim spunea...

Ceea ce nu s-a spus aici si este mai important poate decat alte postari sau comentarii este mizeria umana care exista in acest liceu.
Directoarea Buciu isi santajeaza colegii cu declaratii luate de la anumiti elevi care sunt dispusi sa insereze fel de fel de delatiuni, minciuni si mizerii despre profesorii care nu convin directoarei.
Directoarea strange declaratii impotriva oricarui profesor pentru a-l santaja la nevoie. Este suficient ca vreun elev sa fie nemultumit de o nota ca dna. Buciu se foloseste de el.
Desi aceste hartii nu au nici o valoare (doar justitia poate lua declaratii si nu de la minori direct) in mintea directoarei asta este managementul in educatie.
Asta nu e educatie. Asta este mizerie. Asa se strica caracterele oamenilor. Si pentru gunoiul asta se primeste si salariu.

Anonim spunea...

"Mare tzeapa cu fondul scolii asta"
dar il mai plateste cineva ?

Anonim spunea...

V-as recomanda ca inainte de a continua cu astfel de comentarii...v-as recomanda sa postati cu nume mai evidente decat "anonim" si "profesor cosbuc".Daca intr-adevar exista o problema si aveti dovezi concludetne..iesiti cu demnitate in fata si exprimati-va nemultumirea.Daca va e frica ca veti fi dati la o parte de catre "mama coruptiei" atunci folositi acest fapt in favoarea voastra...Daca stati si comentati pe un blog amarat..n-o sa se imbunatateasca situatia in nici un fel.Daca un om pute si il barfeste toata lumea pe la spate..nu o sa se spele...Daca i se spune in fata..probabil ca se va spala.

Anonim spunea...

Ilinca Buciu citeste zilnic acest blog. Dar coruptia nu se rezolva ca in exmplul cu apa si sapun. Ea nu are scrupule. Se foloseste de banii elevilor si ai scolii pentru achizitii de tipul Loganurilor de la MIRA.
Trebuie sa-si dea demisia. Doamna Faur are caracter, este o doamna si nu ar face potlogarii cu banii va spun eu!

Anonim spunea...

@ Din pacate
...atata timp cat Ilinca si cele care o servesc vor avea conducerea Cosbucului pe mana se vor preocupa sa mentina sistemul in care profesorii in loc sa intre la ore fac zeci de meditatii acasa inchizand ochii la afacerile cu panouri de sute de milioane de lei. Ilinca inchide ochii la sutele de ore neefectuate sau la atatea si atatea ore la care nu se preda, cel mult elevii primesc conspecte de facut. Va incuraja persoanele mediocre dar supuse. Va asigura succesele scolii la BAC prin protocol.
Cei care vor avea curajul sa-si exprime un punct de vedere vor fi atacati in sensul de a li se distruge reputatia.

Abuzuri se intampla si in alte scoli. Eu predau la 174 si directoarea a dat prime oamenilor ei dupa bunul plac. Totusi la noi fumatul este interzis printre elevi.

Vio spunea...

Elevii sun lasati sa-si faca de cap, iar Buciulina isi face si ea de cap. Elevii isi infig tigari in plamani, ea isi face de cap cu banii lor. Asa e cinstit!

Lucian Vâlsan spunea...

Interesant. Totuşi nu mă miră. O directoare de la o şcoală din Bârlad furase la banii din 1997 în jur de 200 de milioane. Atunci eu am demascat-o dar ghiciţi ce ? E profesoară şi acum la aceeaşi şcoală ... e drept că i-a fost retras un grad pe care l-a redobândit 4 ani mai târziu (când s-a schimbat guvernul) şi nu mai poate fi director. Dar banii ? S-au dus desigur. La vremea aceea unele clase aveau încă sobă cu lemne şi dânsa se lăfăia în milioane. Nu sunteţi primul liceu/insituţie de învăţământ. Totuşi sper să aveţi mai mult succes :)
Desigur, la final îmi permit să adresez o invitaţie şi pe blogul meu :D
S-auzim numai de bine.

Anonim spunea...

E nashpa cu fonsul scolii si cu scoala in general. Tablele stau sa cada si ea cumpara panouri de 40 de meleoane bucata. Asta e. Si ea trebuie sa fie de treaba cu altii

Anonim spunea...

Smechera muierusca. Altii muncesc de le sar capacele si ea se distreaza pe banii invatamantului. La DNA cu dna Buciu, rusine!

Vio spunea...

Doamna Buciu ar putea sa scrie o carte: "Metode rapide de imbogatire" din achizitiile publice.

Anonim spunea...

ma nene invidia...voi ma dreptilor...mai ales parintii...ce stiti voi prin ce trec copiii vostri...sunteit buni de dat cu parerea...si riegler...al dreacu pe casa lui e smecher omu...gigele te-as sfatui sa te iei de un elev de 17 18 ani in loc de unu de cls a 5a...pariu ca n-ai sange-n tine...varul meu este in liceu si nu stiu cat de bine ai ajunge daca te-ai lua de el...da ce vrei ma n-ai cu cine...domne...nu spun ca ilinca este un inger dar nimeni nu e perfect e un om minunat care se pare sa stie sa se descurce...daca ai ocazia sa fraieresti fraieresti tata nu stai ca prostu si nu profiti...cel mai tare ma enerveaza parintii...deci cum s-o iau asa mai politicos...dobitocilor luati-va plozii si spalati-va cu ei pe cap daca nu va convine...si cu locu de fumat...daca i-ati fi crescut mai bine nu ar fi ajuns sa fumeze...si oricum educatia nu tine de faptul de politete sa nu fumezi sa nu injuri sau sa dai locu la babe nebune in tramvai..tine de cum te descurci daca aveti de comentat ma numesc constantinescu andra

Vio spunea...

Din gandirea admiratoarelor omului minunat care este Buciu Ilinca:

"nu spun ca ilinca este un inger dar nimeni nu e perfect e un om minunat care se pare sa stie sa se descurce...daca ai ocazia sa fraieresti fraieresti tata nu stai ca prostu si nu profiti..."

Anonim spunea...

Asta este educatia Buciu: "fraieresti tata nu stai ca prostu si nu profiti". Rusine !!!

Anonim spunea...

Buciu Ilinca a santajat o clasa de a VII-a. Le-a spus parintilor ca daca nu dau banii nu le da profesori ca lumea

Anonim spunea...

Pentru unii e criza, iar pentru altii e lapte si miere.

Anonim spunea...

Nu toata lumea lumea are o minte asa agera sa faca afaceri cu panouri, borduri, dungi de parcare. Trebuie sa fi nascut(a) pentru asa ceva. Buciu Ilinca este brillianta.

Anonim spunea...

'Evident daca vii beata la scoala dar esti "omul meu" primesti continuitate la predare vesnic.'

Despre cine este vb. ?

Anonim spunea...

In timpul liber doamna Buciu si cu doamna care ocupa abuziv sala 17 joaca teatru prin cluburi dubioase. Serioasa doamna joaca in piesa "MONOLOGURILE VAGINULUI" un titlu foarte educativ pentru o directoare de gimnaziu. Dar iata si distributia:

• Ilinca Buciu. 34 de ani.
Profesoara si directoare a unui liceu din Bucuresti.

• Roxana Marin. 38 de ani.
Profesoara de engleza.

Cititi mai multe despre asta aici:

http://stiri.kappa.ro/magazin-monden/12-femei-vorbesc-impotriva-violentei-prin-monologurile-vaginului/stire_79434.html

Sa ne mai mire ca din fondul scolii se autosponzorizeaza reprezentatiile teatrale ale doamnei Buciu ?

Anonim spunea...

Directoarea e multilaterala se ocupa si de problemele vaginului si de cele ale buzunarului in acelasi timp.

Anonim spunea...

Fondul scoli=FNI

Anonim spunea...

Am observat ca o alta clasa de pe aceasta lista este trecuta cu o suma foarte mica si am intrebat printre elevii acelei clase daca au achitat fondul scolii si majoritatea au facut acest lucru.ce ma intreb eu este: unde s-au dus ceilalti bani?au fost opriti pe drum?deci si alti diriginti si casieri isi insusesc acesti bani!iar noi nu muncim pentru mofturile unora!si intradevar ni s-au cerut si bani de protocol pe clasa!as vrea sa ne arate chitantele lucrurilor cumparate de doamna directoare precum si de dirigintii claselor!sa vedem atunci cu adevarat ce se cumpara!

multumesc pentru ocazia de a afla adevarul!

Anonim spunea...

Cu sumele de la protocol dna. Buciu isi sponsorizeaza cariera teatrala din "Monoloagele vaginului".

Anonim spunea...

De tot rahatul

Alex spunea...

la mine la liceu nu se plateste "fondul scolii" din cate am inteles aceasta rutina a fost desfiintata, singurul mod prin care o scoala sau liceu poate primi o suma de bani fiind printr-o asociatie a parintilor spre care se poate canaliza acel 2% din impozit.

Anonim spunea...

nu este bine ce se intampla cum se zice de catre prof.phd.mircea h.Orasanu